Luchtvaartmaatschappij Virgin dumpt Flash voor iPhone gebruikers

Net op het moment dat Apple en Adobe nog steeds verwikkeld zijn in een conflict over het gebruik van Flash komt luchtvaartmaatschappij Virgin met een opmerkelijke vernieuwing van de mobiele website. Virgin America heeft alle Flash content van de nieuwe mobiele website laten verwijderen om iPhone gebruikers in staat te stellen om gegevens over vluchten op te zoeken en ze via hun iPhone de mogelijkheid te bieden om  in te checken.

In een interview liet Virgin’s chef technologie en media weten dat ze niet gebonden willen zijn aan een hard of software leverancier en dat Flash de toegang tot de mobiele websites van Virgin voor iPhone gebruikers blokkeert. Virgin wil dit jaar meer mobiele diensten gaan aanbieden en die moeten voor alle gebruikers van smartphones toegankelijk zijn. Virgin gaat ook gebruik maken van HTML5, maar tot die tijd voldoen oude simpele webstandaarden zoals HTML en Java prima.

Het gebruik van open webstandaarden zal dit jaar nog veelvuldig aan de orde komen. Flash en Microsoft’s Silverlight zullen op den duur vervangen worden door vereenvoudigde nieuwe normen. Apple ondersteund sinds 2007 al geen Flash op de iPhone en Google en Microsoft nemen nu ook deze nieuwe (mobiele) norm over.

Bron: AppleInsider