Lid worden van Twitter concurrent App.net kan nu via een gratis iPhone app

Dalton Caldwell lanceerde vorig jaar App.net. Een betaalde reclamevrije variant op Twitter voor het geval als Twitter ineens commercieel gaat of omvalt. Om App.net te gebruiken moet je maandelijks €5 betalen of jaarlijks €36. Vorig jaar bleek al snel dat na zeer veel media aandacht slechts 20.000 personen lid waren geworden van het geheel nieuwe sociale netwerk en slechts 250 personen maakten ook daadwerkelijk gebruik van het netwerk en dat zijn vaak ook nog eens doorplaatsingen die afkomstig zijn van Twitter.

Het is nu nog steeds een niet veel gebruikte reserve variant van Twitter maar door de komst van de iPhone applicatie App.net Passport kan je nu gratis een account openen zodat je ook gebruik kan maken van App.net. Voorheen was dat alleen mogelijk via een uitnodiging van een bestaande App.net gebruiker. Met de gratis App.net Passport app kan je accounts maken en beheren. Voor communicatie met anderen en het lezen van berichten heb je een App.net client nodig zoals Netbot voor de iPad of voor de iPhone.

Via App.net Passport kan je alvast je App.net gebruikersnaam veilig stellen en als Twitter ooit omvalt kan je meteen doorstomen naar App.net of iets wat tegen die tijd echt vernieuwend is.

appnet

Na het downloaden van de gratis iPhone applicatie App.net Passport klik je op Need an account? en vul je op de volgende pagina je gebruikersnaam in en je persoonlijke gegevens.