Levertijd iPhone 5s in Europa is nu al 10 dagen

We hebben even een rondje langs de velden gedaan en zien dat de iPhone 5c nog volop verkrijgbaar is maar de iPhone 5s is in Duitsland, Frankrijk en Engeland pas na 7 tot 10 werkdagen leverbaar. Hopelijk zijn er nog wel enkele toestellen beschikbaar voor de mensen die nu voor de deur liggen voor een Duitse Apple Store.

De iPhone 5c is op dit moment online nog voldoende verkrijgbaar en leverbaar in 1 tot 3 werkdagen in de bovengenoemde landen. Probleem is dat de echte iPhone fan waarschijnlijk zo’n opgepimpte iPhone 5 met een plastic achterkantje niet wil hebben en voor € 100 meer voor “the real deal” gaat. We zijn benieuwd hoe lang het gaat duren voordat Apple dit marketing foutje gaat herstellen, en dat is niet voor het eerst want in september 2007 was er ook al een prijsdaling van de 8GB iPhone van $599 naar $399 omdat die volgens consumenten te duur was.

Die prijsverlaging zorgde voor en golf van protesten. Uiteindelijk kwam Apple mensen die 14 dagen voor de prijsverlaging een iPhone hadden gekocht tegemoet en gaf ze het prijsverschil van $200 terug. Eigenaren die het toestel langer in bezit hadden kregen een cadeaubon van $100 ter compensatie.

Wij vinden de iPhone 5c oude wijn in nieuwe zakken, dezelfde technologie als de iPhone 5 in een nieuw jasje en inmiddels zelfs €50 duurder dan zijn voorganger. De iPhone 5c kost €600 en de iPhone 5 €550, dat soort marketing snapt niemand.

5s