Levertijd iPhone 3GS mondiaal probleem

De iPhone 3GS was op 26 juni even te koop in Nederland en binnen een dag vrijwel uitverkocht. De volgende voorraad kwam pas een maand later binnen. Daarna was er een wachtlijst van twee maanden. Sindsdien is de levertijd van de iPhone 3GS een probleem. Met tussenpozen van enkele weken levertijd is de wachttijd in Nederland inmiddels gezakt naar zo’n 2 weken. Niet alleen in Nederland is de levertijd een probleem maar het is inmiddels een mondiaal probleem. Apple lijkt zich geen zorgen te maken want de verkoop overstijgt alle verwachtingen.

De Italiaanse telecom provider 3 Italia verkoopt  20,000 iPhones per maand maar zou makkelijk het dubbele aantal per maand kunnen verkopen volgens analisten. Inmiddels zitten we al 4 maanden na de release van de iPhone 3GS en volgens geruchten komt het doordat Apple binnenkort ook de iPhone gaat verkopen in China. Om aan de vraag van de Chinezen te kunnen voldoen is er elders een tekort aan iPhones.

Analyst Gene Munster van Piper Jaffray is optimistisch en denkt dat Apple in het vierde kwartaal  7.5 million iPhones verkocht heeft. Dat hadden er ook makkelijk 15 miljoen kunnen zijn als we uitgaan van de cijfers uit Italië. Aanstaande maandag zal Apple de kwartaalcijfers presenteren van het vierde financiële kwartaal dan zal ook meer duidelijk worden over de verkoop van de iPhone 3GS.

iphonelineatt

Bron: 9to5Mac