Lees hier hoe je de continuity-functie op je iPad, iPod touch of Mac uitzet

Een nieuwe functie van iOS 8 en OS X Yosemite is dat je niet alleen een telefoongesprek op je iPhone kan beantwoorden maar ook op je iPad of Mac. Soms hoor je je iPhone overgaan, maar heb je die niet bij de hand. Terwijl je je Mac of iPad op dat moment recht voor je neus hebt. Als je iPad of Mac met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je iPhone met iOS 8, kun je daarmee ook bellen en gebeld worden. Bij een inkomende oproep zie je de naam, het nummer en de profielfoto van de beller. Swipe of klik om het gesprek te beantwoorden of te weigeren, of even snel een berichtje terug te sturen. Zelf iemand bellen vanaf je iPad en Mac is net zo simpel. Je tikt of klikt gewoon op een nummer in Contacten, Agenda of Safari. Het werkt allemaal met je huidige nummer, je hoeft niets te configureren.

Wij vinden deze nieuwe continuïteit-functie inmiddels hoogst irritant en zagen gelukkig zojuist hoe je deze “Continuity call relay” functie kan uitzetten. Op je iPad of iPod touch open je de Instellingen app. Tap op FaceTime en vink de optie Via mobiel netwerk iPhone uit.

volgen

Op en Mac met OS X Yosemite open je FaceTime, klik linksboven in beeld naast het Apple logo op FaceTime en via instellingen deactiveer je de mobiele gesprekken via een iPhone. Nu kan je weer normaal je iPhone opnemen zonder dat er ineens 3 (of meer) Apple devices afgaan als iemand je belt.

help