Lancering nieuwe iPhone 4G zal Apple aandeel verdubbelen

Een analist van Morgan Stanley zegt dat Apple de populariteit van de iPhone deze zomer een enorme “boost” gaat geven door de prijs van de iPhone 4G te verlagen. Zoals elk jaar zal ook dit jaar in juni een nieuwe iPhone op de markt komen met nieuwe technologie zoals gesture-based vinger bewegingen. Dat klinkt ingewikkeld maar dat komt er min of meer op neer dat je met vingerbewegingen meer functies van de iPhone kan bedienen.

Door de prijsverlaging van de iPhone zal het Apple aandeel volgens de analist wel eens kunnen stijgen naar $435 per aandeel. Op dit moment staat het aandeel op $202 per aandeel. Eerder voorspelden analisten van Morgan Stanley al dat de inkomsten van Apple dit jaar voor 50% bestaan uit de verkoop van iPhones. Tot slot voorspelt de analist dat Apple dit jaar 6 miljoen iPads gaat verkopen. Dat is ruim 2 miljoen meer dan eerdere voorspellingen van investeerders op Wall Street.

Een analist van Bernstein Research adviseerde vandaag ook zijn investeerders om het Apple aandeel te kopen. Zijn voorspelling is dat Apple dit jaar 40 tot 50 miljoen iPhones gaat verkopen. Dat is een verdubbeling van het aantal van 20.7 miljoen verkochte iPhones in 2009. Ook hij doet de voorspelling dat de inkomsten van Apple dit jaar voor 50% zullen bestaan uit de verkoop van de iPhone. Met de verkoop van het aantal iPads is de analist van Bernstein Research nog voorzichtig, dit jaar gaat Apple 2.2 miljoen iPads verkopen en in 2011 6.8 miljoen.

Bron: ModMyi.com