Lancering iPhone 5 zal de belangrijkste smartphone lancering tot nu toe zijn

Uitspraken van analisten moet je vooral met een korreltje zout nemen. Ze zijn er om de aandelenmarkt veilig te stemmen en om advies te geven voor de aankoop of verkoop van aandelen. Bij Apple zit je in het laatste geval goed want het aandeel Apple blijft voorlopig nog wel even stijgen. Investeerders schatten dat het aandeel wel eens de $750 grens kan passeren. Prietpraat van analisten zie je niet vaak meer voorbij komen op MobileMac maar als het er een van Goldman Sachs is dan kan je er vanuit gaan dat de informatie juist is.

De introductie van een geheel nieuwe iPhone kan de koers van het aandeel Apple behoorlijk beïnvloeden en volgens Bill Shope van Goldman Sachs gaat dat ook gebeuren. Vorig jaar verwachte iedereen ook een geheel nieuwe iPhone maar toen kwam Apple ineens met de iPhone 4S op de proppen. Qua verkoop geen slecht product maar het was natuurlijk meer van hetzelfde. Iets sneller, betere camera en je kan met je iPhone praten.

De verbeterde iPhone 4 deed het zelfs zo goed dat er in het eerste weekend na de introductie meteen 4 miljoen werden verkocht. Volgens Goldman Sachs zal de volgende smartphone lancering van Apple veel groter worden:

“The iPhone 5 launch is likely to be one of the most important smartphone product cycles we’ve seen to date”

De iPhone 5 lancering of de lancering van de nieuwe iPhone zoals je dat sinds dit jaar hoort te noemen zal één van de meest belangrijke smartphone updates ooit worden liet Goldman Sachs vandaag aan investeerders weten. De vraag is nu alleen nog wanneer? In juni of in oktober…..