Lancering iPhone 4 in Nederland een week later?

Sinds het negatief koopadvies voor de iPhone 4 wat de Amerikaanse Consumentenbond eerder deze week publiceerde, zullen er niet veel Amerikanen zijn die afgelopen week een iPhone 4 gekocht hebben. Toch is er sinds vandaag in de Amerikaanse App Store iets vreemds aan de hand, de wachttijd voor de iPhone 4 is sinds vandaag ineens een week langer geworden en is gewijzigd van 2 naar 3 weken. Zo ook in de Engelse en de Franse online Apple Store waar gisteren de wachttijd ook nog twee weken was.

Eerder deze week dook er al een vervangende iPhone 4 op die verschilt met de huidige iPhone 4 modellen. Het lijkt er op dat Apple het iPhone 4 productieproces heeft aangepast om de Death Grip op te lossen. Of alle nieuwe toestellen nu ook voorzien zijn van een coating of een andere (interne) oplossing in het toestel om het ontvangst probleem te verhelpen horen we morgen om 19:00 uur.

De week vertraging van de iPhone 4 orders in de VS, England en in Frankrijk zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de lancering van de iPhone 4 in Nederland. Het zou ons niets verbazen als die nu naar de eerste week van augustus verschuift.