LaCie Fuel portable draadloze opslag voor je Mac, iPhone of iPad

LaCie introduceerde gisteren de Fuel een draadloze externe harddisk met een opslagcapaciteit van 1 terrabyte. Via het ingebouwde WiFi-netwerk bekijk je eenvoudig grote bestanden op je Mac, iPhone of iPad vanaf de LaCie Fuel. De LaCie Fuel maakt zelf een eigen Wi–Fi–netwerk, net zoals de router bij je thuis. Zo hebben maximaal vijf apparaten tegelijkertijd toegang van een afstand tot 45 meter tot de opgeslagen bestanden. De Fuel is compatible met Apple’s airplay functie zodat je ook content kan streamen via de airplay functie van je Apple TV. De LaCie Fuel is ook te gebruiken als WiFi hotspot en dan kunnen maximaal 4 apparaten de internet verbinding delen.

lacie fuel

Als je via je iDevice toegang wil tot de LaCie Fuel dan kan dat via de gratis Seagate Media applicatie. Via de app kan je bestanden van je Mac of iDevice verplaatsen naar de LaCie Fuel. Hiermee maak je snel weer ruimte vrij op je iDevice en is de LaCie Fuel uitermate geschikt voor een vakantie of op reis. De Fuel is natuurlijk ook zeer geschikt voor gebruikers van een MacBook Air vanwege de beperkte flash opslagcapaciteit.

LaCie Fuel

De LaCie Fuel is voorzien van een ingebouwde accu met een gebruiksduur van 10 uur (8 uur video streamen) en als die leeg is kan je hem weer opladen via de USB 3.0 aansluiting die ook nog eens uitermate geschikt is om snel gegevens op de LaCie Fuel te zetten. De afmetingen van de LaCie Fuel zijn 115 x 115 x 23 mm en het gewicht is 0,3 kg.

De LaCie Fuel kost $199.99 en is binnenkort ook in Nederland en België te koop en tot die tijd kan je, je alvast inlezen via de handleiding.