Laat de herfst en de winter maar komen: MobileMac reviewt de OtterBox Preserver

Als je een serieus en degelijk waterdicht iPhone hoesje zoekt dan kunnen we je de cases van OtterBox zeker aanbevelen. Eerder schreven we al eens een review over de OtterBox Armor case die ook waterdicht is. Water is funest voor een iPhone maar daar heeft OtterBox weer wat op bedacht. De OtterBox Preserver, waterdicht tot een diepte van 2 meter gedurende 30 minuten volgens de IP-X8 norm. Deze International Protection Rating betekent dat de case waterdicht en bruikbaar blijft onder water onder opgegeven omstandigheden. Doordat de behuizing geheel dicht is volgens de IP-6X norm is de case ook geheel stofdicht en kan een val van 2 meter weerstaan. Preserver staat voor behoeden, behouden en dat kunnen we na een week uitvoerig testen bevestigen.

44

De OtterBox Preserver is verkrijgbaar in de kleuren carbon, Primrose, Glacier en Pistachio die MobileMac voor deze review uitgebreid heeft getest. De hoesjes van OtterBox worden in de Verenigde Staten voor smartphones, zoals de iPhone het meest verkocht. OtterBox heeft een naam hoog te houden en de producten staan bekend als zeer betrouwbaar.

verpakking

De OtterBox Preserver zit verpakt in een doorzichtige blisterverpakking met een hangertje. Op de verpakking legt OtterBox vooral de nadruk op de waterdichtheid van de case maar lees je ook dat de Preserver stofdicht is en de impact van een val in de meeste gevallen goed kan opvangen.

OtterBox Preserver review

In de verpakking tref je de Preserver case aan, een beschrijving en een lanyard.  De pistache kleur valt goed op en het gebruikte materiaal voor de case voelt zeer degelijk aan. De Preserver case is gemaakt van een behuizing van polycarbonaat met synthetisch rubber wat zorgt voor een goede grip en schokken absorbeert. De case in deze review is voor de iPhone 5 maar binnenkort zijn er ook cases te koop voor de iPhone c en iPhone 5s inclusief waterdichte Touch ID home-knop.

OtterBox Preserver review

De OtterBox Preserver bestaat uit twee delen. Links zie je de behuizing inclusief de delen van rubber die je kan openen voor toegang tot je Lightning-connector of de stereoaansluiting voor de hoofdtelefoon. De case is voorzien van een screenprotector met een goede response. Rechts zie je de achterklep van de Preserver case met een zacht schuimkussens met OtterBox tekst die je iPhone tegen impact moet beschermen.

66

Op de bovenstaande foto zie je hoe de twee delen van de case in elkaar klikken. Om lekkage te voorkomen is de achterklep van de case voorzien van een waterdichte rubber bekleding aan de binnenkant die ook werkt als een afdichtingspakking.

77

Alle knoppen van de iPhone 5 zoals de aan/uitknop, trilstand en de volumeknoppen zijn goed te bedienen. De uitsparingen voor de camera en de flitser zijn voorzien van kleine ronde plastic raampjes. Uit ervaring weten we inmiddels dat die wel ten koste gaat van de kwaliteit van je foto’s maar actiefoto’s met water en sneeuw zijn prima te maken met de OtterBox Preserver case. Aan de onderkant van de Preserver case zitten twee lipjes van buigzaam plastic die je kan openen, deze zijn voorzien van een waterdichte O-ring pakking van rubber.

open

Het openen van de OtterBox preserver werkt eenvoudig met een 10 eurocent muntje.  Als je de  voor het eerst in gebruik neemt is het goed om eerst deze instructie video te bekijken en te controleren of alle afdichtingen goed werken.

versus

Als we de OtterBox Preserver case vergelijken met de Armor case van OtterBox zien we dat de vormgeving iets vrolijker is geworden met ronde hoeken en nieuwe kleuren. De  Armor case heeft als voordeel dat je een iPhone weer snel uit de case kan halen via de metalen snelsluitingen. Deze Armor case is ook handiger als je veel wisselt van cases. Bijvoorbeeld als je na een dagje strand bij thuiskomst weer een normaal hoesje zonder extreme bescherming gebruikt.

888

De OtterBox Preserver is ook iets kleiner dan de OtterBox Armor case. Wat opvalt is dat het audio tijdens het bellen maar ook tijdens het afspelen van muziek of tijdens weergave van notificaties bij de Preserver case iets beter is geworden. De Armor case oogt professioneler maar staat qua bescherming gelijk aan de Preserver case. Voordeel van de Armor case is vooral dat je, je iPhone snel weer uit de case kan halen na een dagje op het strand, ski piste, verbouwing of als je veel buiten bent tijdens slechte, natte of vochtige weersomstandigheden.

drop

We hebben de OtterBox Preserver de afgelopen week uitvoerig getest en zeer goed bevonden. Als je als iPhone 5 een herfstvakantie met kinderen overleefd is dat in ons geval een unicum. Zonder case was er in voorgaande jaren vrijwel altijd ellende maar deze week overleefde onze iPhone 5 moeiteloos dagen naar zee, bos, zand, strand, kermis, water, vuur, verjaardagen en nog veel meer momenten die funest (kunnen) zijn voor een iPhone.

keycord

In de verpakking zit een lanyard zodat je de Preserver case aan je pols kan hangen. Vanwege een polstasjes trauma hebben wij de lanyard vervangen door een keycord. Dat werkt overigens erg handig alleen moet je een beetje opletten met stoten als je bijvoorbeeld op je kop in een Python in de Efteling hangt.

water

Tot slot kunnen we melden dat onze iPhone 5 dankzij de OtterBox Preserver case alle stoten, water en stof van de afgelopen week glasrijk heeft weerstaan maar we konden het toch niet laten om onze iPhone 5 in de Preserver case nog een avondje te laten zwemmen. Weliswaar niet op twee meter diepte maar ook deze test was geen enkel probleem. We zijn blij dat onze iPhone 5 nog leeft na een week herfstvakantie ;)

Net als de Armor case is de Otterbox Preserver ideaal voor bouwvakkers, ouders met kinderen, op wintersport, tijdens watersport, in de herfst, winter, zomer, voorjaar, regen en alle omstandigheden waar je iPhone getroffen kan worden door vocht, water of sneeuw. De gemiddelde iPhone-gebruiker is voor dagelijks gebruik beter af met een huis tuin en keuken hoesje maar het is handig om een OtterBox iPhone case in de buurt te hebben als je een keer (goed) buiten gaat spelen.

De OtterBox Preserver is binnenkort in Nederland te koop vanaf zo’n € 69,95 De adviesprijs in de Verenigde Staten is $89.95 inclusief verzendkosten.