Krijgt de iPhone 5 een achterkant van liquid metal en een NFC reader?

Case Mate liet gisteren “per ongeluk” enkele foto’s van iPhone 5 hoesjes zien op de website. De hoesjes genereerden vermoedelijk een hoop traffic en de naam van het bedrijf staat ook weer op de kaart. Volgens The New York Times zijn de afbeeldingen authentiek en die informatie hebben ze vernomen van Apple medewerkers. Als dat zo is dan is de iPhone 5 wel geheel anders dan zijn voorganger en zal voorzien worden van een nieuwe body met taps toelopende randen en een dunne uitstraling. De achterkant van de iPhone op de uitgelekte foto’s is van metaal en dat zou wel eens liquid metal kunnen zijn.

Deze geruchten verscheen op 7 maart ook al via de Taiwan’s Economic Daily. Volgens de krant zou de iPhone 5 een geheel nieuw design krijgen dat geïnspreerd is op de iPod touch. De backcover van de iPhone 5 zal volgenbs de bron worden gemaakt van aluminium (Liquid Metal?) in plaats van het kwetsbare glas wat Apple nu gebruikt voor de iPhone 4. Qua design lijkt de iPhone 5 op de vierde generatie iPod touch. Apple zou net als de eerste generatie iPhone in 2007 weer gekozen hebben voor aluminium omdat ze het geklungel met de fabricage van de witte iPhone 4 waarschijnlijk zat zijn. De 3G antenne van de iPhone 5 komt volgens het gerucht achter het Apple logo en zit niet meer aan de zijkant zoals de iPhone 4. De antenne voor het Wi-Fi signaal van de iPad zit op dit moment ook achter het Apple logo.

Interessant is ook dat New York Times claimt dat hun bron, bij Apple werkzaam heeft laten weten dat de iPhone 5 voorzien zal worden van een 8 megapixel camera en misschien een NFC reader. De iPhone 5 lancering zal de komende weken plaatsvinden:

We’re just weeks away from the announcement of the new Apple iPhone 5, according to an Apple employee who asked not to be named because he was not allowed to speak publicly for the company.