Krijgt de iPhone 5 een achterkant van aluminium en een nieuwe antenne?

Over slechts 3 maanden weten we hoe de iPhone 5 eruit zal zien maar tot die tijd zullen er weer een hoop geruchten opduiken. Vorig jaar was de iPhone 4 in april al te zien omdat een Apple medewerker een prototype in een bar had laten liggen. De kans dat we dit jaar weer zo’n scoop krijgen is vrijwel nihil maar er zullen de komende 3 maanden traditioneel weer een hoop geruchten en foto’s verschijnen van de iPhone 5.

Zo ook het gerucht van Taiwan’s Economic Daily die weet te melden dat de iPhone 5 een geheel nieuw design krijgt dat geïnspreerd is op de iPod touch. De backcover van de iPhone 5 zal volgenbs de bron worden gemaakt van aluminium (Liquid Metal?) in plaats van het kwetsbare glas wat Apple nu gebruikt voor de iPhone 4. Qua design lijkt de iPhone 5 op de vierde generatie iPod touch. Apple zou net als de eerste generatie iPhone in 2007 weer gekozen hebben voor aluminium omdat ze het geklungel met de fabricage van de witte iPhone 4 waarschijnlijk zat zijn.

De 3G antenne van de iPhone 5 komt volgens het gerucht achter het Apple logo en zit niet meer aan de zijkant zoals de iPhone 4. Of dat ook een goede plaats is zal over 3 maanden blijken. De antenne voor het Wi-Fi signaal van de iPad zit op dit moment ook achter het Apple logo.

Geruchten over een iPhone van aluminium bestaan al enige tijd en inspiratie voor designers om van die geruchten aardige mockups te maken. Alleen jammer van het batterijklepje, wat overigens destijds ook een gerucht was.

via MacRumors