Krijgen we dit jaar toch nog een revolutionaire iPhone 5?

Mocht je de revolutionaire nieuwe iPhone 5 al afgeschreven hebben dan hebben we goed nieuws voor je. Volgens bronnen van Joshua Topolsky (voormalig redacteur bij Engadget) is de iPhone 5 geen verbeterde iPhone 4, maar de iPhone 5 waar iedereen toch stiekem op hoopt. Volgens zijn bronnen lijkt de iPhone 5 erg veel op de mockup (zie onder) die we in december 2010 al lieten zien maar met een andere home knop.

De volgende generatie iPhone, de iPhone 5 krijgt een minimalistisch design en lijkt qua dikte en het zijaanzicht meer op de vierde generatie iPod touch en heeft ook iets weg van de wigvormige vormgeving van de MacBook Air. De iPhone 5 krijgt ook een nieuwe en grotere home knop en maakt gebruik van multitasking gestures. In de onderstaande afbeelding zie je een iPhone 5 mockup van Topolsky inclusief de nieuwe home knop. Opvallend is ook het grotere beeldscherm waar de Wall Street Journal al eerder over schreef. Volgens de bronnen van Topolsky is Apple ook bezig met experimenten om de proximity sensor, ambient light sensor en het luistergedeelte te verbergen achter het display. De onderstaande afbeelding die Topolsky heeft gemaakt is gebaseerd op een tekening van een bron die al een prototype van de iPhone 5 heeft gezien.

Het scherm krijgt volgens een andere bron een afmeting van 3.7 inch met dezelfde resolutie als de iPhone 4. De pixel dichtheid gaat daarmee wel iets omlaag van 326 naar 312, een vermindering van 13ppi. Daarmee kan Apple nog steeds gebruik maken van de Retina display technologie en software ontwikkelaars hoeven daardoor hun apps niet aan te passen aan het nieuwe display.

Het is slechts een gerucht maar volgens Topolsky is de bovenstaande iPhone het model waar ze in Cupertino mee aan het experimenteren zijn en het zou hem niets verbazen als we dit jaar in plaats van een iPhone 4S toch een revolutionaire iPhone 5 te zien krijgen:

Now, keep in mind that this info isn’t fact — we’re getting lots of threads from lots of places and trying to make sense of the noise. The versions of devices our sources are seeing could be design prototypes and not production-ready phones. Still, there are strong indications that Apple will surprise a public that’s expecting a bump more along the lines of the 3G to 3GS — and this is some insight into where those designs might be headed.