Kort iPhone nieuws

Pushfunctionaliteit van geünlockte iPhones

Als je een iPhone jailbreakt, simlock vrij maakt en vervolgens activeert zonder de T-Mobile simkaart vernietig je het ssl certificaat wat bij je iPhone hoort. Een ssl certificaat zorgt er voor dat pushnotificaties in je iPhone komen. Door een jailbreak en unlock met een simkaart van bijvoorbeeld KPN krijg je het ssl certificaat van een andere iPhone. Hierdoor ontvangen willekeurig iPhone eigenaren berichten die eigenlijk bestemd zijn voor de eigenaar van een geünlockte iPhone.

Bron: Apple Insider

push

Waterslide Extreme

Dit spel staat al enige tijd op nummer 1 van de gratis iPhone games. Het is een racespel waar je met hoge snelheid door een waterglijbaan glijd. Het spel is erg mooi gemaakt en je glijd door loopings en scherpe bochten. Onderweg verzamel je objecten om punten te scoren en hoe sneller je beneden bent hoe meer punten. Het is een reclamespel van Barclaycard en is gratis verkrijgbaar in de App Store.

slide

iTunes is een virus

Als je AVG anti-virus gebruikt en in het bezit bent van een Windows pc dan is de kans groot dat je een melding krijgt dat het bestand iTunes.dll en iTunesRegistry.dll geïnfecteerd zijn door een trojaans paard met de naam: rojan horse Small.BOG Dit bericht klopt niet en ligt aan de AVG anti-virus software.

Bron: 9to5Mac

itunes_broke

Beveiliging iPhone eenvoudig te kraken

Volgens Jonathan Zdziarski is het gebruik van een iPhone in een zakelijke omgeving niet echt aan te raden. De versleutelde gegevens kunnen binnen enkele minuten gekraakt worden. Binnen twee minuten kan een hacker de iPhone jailbreaken en een SSH client installeren op de iPhone van een nietsvermoedende iPhone eigenaar. Daarna is binnen 3 kwartier het gehele geheugen van een iPhone overgezet naar de computer van de hacker.

Bron: Wired

MINI Essential Race

De Italiaanse importeur van de MINI heeft een spel laten maken waarin je een MINI moet besturen en zo snel mogelijk naar de finish moet sturen. Het spel heeft een Sim City uiterlijk en is gratis te downloaden via de App Store.

mini

iPhone firmware 3.1 brengt augmented reality

De volgende iPhone 3.1 firmware update komt waarschijnlijk pas in september. Volgens een interview met Acrossair de ontwikkelaars van een augmented reality applicatie in de LA Times kunnen ze hun applicatie pas lanceren als Apple de 3.1 firmware vrijgeeft. De huidige 3.0 firmware kan nog geen augmented reality functies weergeven doordat er een nog niet vrijgegeven camera API functie nodig is.

BadaBoo

Ba, Badam Badaboo is een spel wat er vooral visueel erg goed uitziet en het is nu gratis verkrijgbaar in de App Store. Doel van het spel is om met de Bada alle Boos in een kleur te veranderen.

Konami games zijn in de aanbieding

De Konami iPhone Apps zijn in de aanbieding. Hoe lang het duurt weten we niet maar DanceDanceRevolution kost nu € 0,79, Metal Gear Solid Touch € 2,39, Frogger € 0,79, Silent Hill the Escape € 0,79 en Silent Scope € 0,79

De Games zijn via deze link te koop in de App Store

frogger