Koreaanse filmregisseur Park Chan-wook draait film met een iPhone 4

Park Chan-wook, wie kent hem niet is een van de beste Koreaanse filmregisseurs die ook regelmatig gebruik maakt van een iPhone 4 als vervanging van zijn filmcamera. Tot nu toe waren dat experimenten maar zijn laatste korte film Paranmanjang, Koreaans voor “ups and downs” heeft hij volledig opgenomen met een iPhone 4. Bij de premiere vandaag in Zuid Korea veroorzaakte dat nogal wat commotie want het is vrij bijzonder dat de winnaar van het filmfestival van Cannes nu gekozen heeft voor een camera van 600 euro in de vorm van een iPhone 4. Het gehele productie proces bleef hetzelfde om de film te maken alleen dit keer met een kleinere camera. Een documentaire over de productie van de film is ook opgenomen met een iPhone 4.

“From hunting for a film location, shooting auditions, to doing a documentary on the filming process, everything was shot with the iPhone 4. We went through all the same film-making processes except that the camera was small.”

De film is mede tot stand gekomen met hulp van de Koreaanse telecomprovider KT Corp die inmiddels 1.8 miljoen iPhones heeft verkocht sinds november 2009.

Park Chan-wook heeft inmiddels meer dan 25 filmprijzen gewonnen waaronder de Alfred Bauer Award op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2007 (voor I’m a Cyborg, But That’s OK), de juryprijs van het Filmfestival van Cannes in zowel 2004 (voor Oldboy) als 2009 (voor Thirst) en de VPRO Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam in 2005 (voor Sympathy for Lady Vengeance).

Bron: Wall Street Journal