Komst nieuwe iPhone leidt tot verzekeringsfraude

Nu er steeds meer geruchten zijn over de komst van de iPhone 4G claimt een Brits verzekeringsbedrijf dat deze geruchten leiden tot een toename van verzekeringsfraude. Supercover Insurance is gespecialiseerd in het verzekeren van gadgets en het valt op dat in de maand van de lancering van een nieuwe iPhone de schadeclaims ineens met 50% stijgen.

Ook in een korte periode voor en na de lancering van een nieuwe iPhone worden er ineens spontaan veel meer iPhones gestolen en verloren. Consumenten die hun iPhone tegen schade verzekeren bewerken de “verouderde” iPhones met hamers en rijden er zelfs overheen met een auto om maar het nieuwste toestel te kunnen bemachtigen. Volgens de verzekeringsmaatschappij is het vrij moeilijk om een iPhone zo te beschadigen zodat hij niet meer werkt. Er zijn gevallen bekend dat mensen hun iPhone van een gebouw hebben moeten gooien zodat hij echt niet meer functioneerde.

Van de 40% verdachte claims worden er 10% afgekeurd. De verzekering voor de iPhone is de snelst groeiende gadget verzekering van Supercover. iPhone eigenaren claimen 60% meer dan andere mobiele telefoons gebruikers.

Bron: Macworld