Komkommertijd met een 7.85-inch iPod touch en de nieuwe iPhone op komst

Inmiddels bevinden we ons in het jaarlijkse komkommerseizoen, een periode waarin MobileMac traditioneel even de stekker eruit trekt. We realiseren ons dat het dit jaar in een periode zal zijn waarin toch nog af en toe nieuws opduikt over de nieuwe 7 inch iPad en de zesde generatie iPhone. Vooralsnog nog steeds geruchten alhoewel de lancering van de nieuwe iPhone na de zomer eerder werkelijkheid is dan fictie.

Het Japanse blog Macotakara weet overigens te melden dat er inmiddels onderdelen voor de 7.85-inch iPad mini in China worden gemaakt maar dat de productie in de nieuwe Foxconn fabriek in Brazilië zal plaatsvinden. Apple laat daar ook de huidige iPhone 4S produceren. Macotakara heeft ook vernomen dat de iPad mini ook verkrijgbaar zal zijn als 3G model, net zo dun is als een iPod touch en dat de release wel eens in september zou kunnen plaatsvinden. Macotakara heeft overigens een aardig track record maar is niet bijzonder betrouwbaar.

September is wel de maand waarin Apple tot 2010 een Music Event organiseerde met de lancering van nieuwe iPods. Die worden inmiddels niet zoveel meer verkocht en de lancering van een iPod touch met een 7.85-inch display die men nu nog iPad mini noemt sluiten wij dit jaar ook niet uit. Dat laatste lijkt ons ook logisch want de iPod touch heeft inmiddels ook zijn beste tijd gehad en ook dit is geen nieuws want dat schreven we ook al in mei van dit jaar….

Een 7 inch iPad is zeer geschikt voor educatie, als e-reader, het spelen van games, consumeren van nieuws, bijwerken van email en vooral door de prijs zal de kleinere iPad aan het eind van het jaar een van de meest populaire gadgets worden onder de kerstboom.

We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar de iPad mini of een volgroeide iPod touch maar verwachten de komende tijd weinig nieuws van Apple zelf en daarom gaan we net als de rest van Nederland ook even buiten spelen.

iPhone mockup via: John Anastasiadis