Kill switch zorgt voor gigantische daling van het aantal iPhone diefstallen

Sinds iOS 7 is het mogelijk om gebruik te maken van een activeringsslot. Met dit slot kan je voorkomen dat iemand anders een iPhone, iPad of iPod touch kan gebruiken als het apparaat ooit verloren raakt of wordt gestolen. Met het activeringsslot maak je een iDevice onbruikbaar om na diefstal te verkopen.

Inmiddels weten boefjes ook dat een iDevice niet interessant meer is om te stelen blijkt uit cijfers uit New York en San Francisco. De iPhone is sinds de komst van het activeringsslot ook aanzienlijk minder populair bij zakkenrollers.

In San Francisco zijn tussen september 2013 en september 2014 maar liefst 40% minder iPhones gestolen en in New York 25%. In Londen liep het aantal smartphone diefstallen in dezelfde periode terug met 50% maar er is geen uitsplitsing van het percentage iPhones. Boris Johnson, burgemeester van Londen is wel blij dat er een einde lijkt te komen aan de explosie van de smartphone diefstal epidemie van de afgelopen twee jaar.

Apple was de eerste smartphone fabrikant die met een “kill switch” kwam voor de iPhone. Google en Samsung hebben een vergelijkbaar systeem geïmplementeerd in hun smartphones en dat zie je vooral terug in de cijfers van Londen.

In 2012 werden er nog 1.6 miljoen handheld devices zoals een iPhone gestolen in de Verenigde Staten. In San Francisco, Oakland en veel andere steden had meer dan 50% van alle misdrijven met diefstal van een smartphone te maken.

Sinds september 2013, de introductiemaand van iOS 7 zien ze in Londen dat de vraag op de zwarte markt is afgenomen en de vraag naar “tweedehands” iPhones ook sterk is gedaald. Het aantal diefstallen en berovingen is ook drastisch gedaald. In 2012 werden er in Londen nog 301 iPhones per dag gestolen, in 2014 waren het er zo’n 105 per dag. In december 2012 werden er op één dag 1000 iPhones gestolen.

De gratis zoek mijn iPhone app (Find my iPhone) waarmee je de anti-diefstal functies op je iPhone of iPad kan activeren kan je hier downloaden.
diefstal