Kill switch in iOS 7 zorgt in Londen voor gigantische daling van het aantal iPhone diefstallen

Sinds vorig jaar is het mogelijk om iPhones op afstand te wissen maar je kan ook nog steeds de locatie bepalen als je hem onverhoopt kwijt raakt. Sinds deze nieuwe functie is het aantal gestolen iPhones in Londen drastisch gedaald. Op dit moment worden er dagelijks 105 iPhones gestolen. Negen maanden geleden lag dat aantal nog op 144 iPhones per dag.

Volgens de Engelse politie is dat voornamelijk te danken door de introductie van de “kill switch” in iOS 7. Sinds september 2013, de introductiemaand van iOS 7 zien ze in Londen dat de vraag op de zwarte markt is afgenomen en de vraag naar “tweedehands” iPhones ook sterk is gedaald.

In de afgelopen 12 maanden daalde het aantal iPhone diefstallen met meer dan 25% en berovingen waarbij een iPhone is afgepakt daalden ten opzichte van vorig jaar ook met 28%.

Twee jaar geleden gaf Scotland Yard nog een verklaring dat er per dag 301 iPhones werden gestolen in Londen, nu zijn het er zo’n 105 per dag. Het hoogtepunt van het aantal iPhone diefstallen was in december 2012, toen werden er op een dag 1,000 iPhones gestolen.

In heel Europa zijn georganiseerde criminele bendes met dieven actief om smartphones zoals de iPhone te stelen. Vooral festivals zijn momenteel een populaire plek voor de boefjes om massaal smartphones te pikken. In Engeland is het op dit moment zelfs zo erg dat ze achter populaire bands aanreizen.

Gestolen iPhones verdwijnen vaak naar het verre Oosten en Afrika waar ze voor de komst van de kill switch verkocht werden voor £250. Nu ligt dat bedrag op de zwarte markt op zo’n £60. Dat komt door de kill switch die een gestolen iPhone wereldwijd onbruikbaar maakt.

Hier kan je de gratis zoek mijn iPhone app (Find my iPhone) downloaden waarmee je de anti-diefstal functies op je iPhone of iPad kan activeren.

wis iPhone