Kijktip morgen om 20.25 uur bij Zembla op NPO 2: de Canadese documentaire verslaafd aan je smart(i)Phone

Op woensdag 23 september, 2015 om 20.25 uur is bij Zembla op NPO 2 de Canadese documentaire “Verslaafd aan je telefoon” te zien. Na uitzending is de documentaire ook online te zien via deze link. Een kijktip voor alle eigenaren van een iPhone, iPad, tablet of smartphone.

Op MobileMac waarschuwen we er al jaren voor maar veel mensen glijden zonder dat ze er erg in hebben in een iPhone verslaving. Ze zien de wereld aan zich voorbij trekken via het display van hun iPhone. Uit onderzoek bleek onlangs dat de gemiddelde iPhone gebruiker 221 keer per dag op zijn toestel kijkt.

Het digitale tijdperk mag dan een walhalla zijn voor de ‘informatie-junk’ maar gezond is het niet. Met de iPhone en de iPad kunnen we overal het internet op en steeds meer mensen raken ‘dataverslaafd’. Toch komt er langzaam een tegenbeweging op gang: mensen gaan op ‘datadieet’. In Amerika kan dat nu zelfs in zogenaamde digi-afkickkampen. Voor het Canadese fotomodel L. Luck werd haar smartphone belangrijker dan de wereld om haar heen:

Ik zat de hele dag op Twitter. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed.