Keynote van 10 juni is opmaat naar Special Events met iOS hardware in de herfst

Apple is gisteren al begonnen met de voorbereidingen voor de WWDC ontwikkelaars conferentie waar we aanstaande maandag 10 juni tijdens een keynote iOS 7 en OS X 10.9 software te zien zullen krijgen. Volgens onbevestigde geruchten zien (horen) we dan ook iRadio en verbeterde Macs.

moscone

Na de keynote aanstaande maandag op Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) zal de aandacht vrijwel direct verschuiven naar eind augustus en september. In de herfst gaat Apple vermoedelijk twee special events houden.

Dat is niet nieuw want dat gebeurde vorig jaar ook al. Het eerste event brengt ons de volgende generatie iPhone en mogelijk ook de budget-iPhone. Als je al een iPhone 5 hebt kan je in de herfst ook meteen updaten naar het vernieuwde iOS 7. Of iPhone 4S gebruikers dat ook kunnen doen zal volgende week moeten blijken.

De lancering van de vernieuwde iPad 5 zien we eind september of mogelijk pas begin oktober. Het is op dit moment onduidelijk of Apple dan ook meteen de Retina iPad mini 2 gaat lanceren. Dit zou ook nog later kunnen omdat de iPad mini 2 vermoedelijk pas vanaf november te koop is.

Wat er nu op de agenda staat voor de WWDC keynote aanstaande maandag is wat mager. Het is niet waarschijnlijk dat we dan ook een iWatch of iTV te zien krijgen.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of Apple een live stream zal aanleveren van de keynote aanstaande maandag. Als dat zo is lees je dat natuurlijk op onze website.

wwdc2013