Keynote gemist? Dan moet je dit even lezen…

Apple introduceerde vanavond zoals verwacht naast de iPad Air 2, iPad mini 3 ook een nieuwe 27″ iMac en nieuwe Mac mini’s. De keynote kan je via deze link terugkijken.

iPad Air 2

De nieuwe iPad Air is voorzien van een A8X processor, een nog dunnere 6,1mm behuizing, betere 8 megapixel camera die lichtgevoeliger is en een TouchID-vingerafdrukscanner. De iPad Air 2 is nu ook verkrijgbaar in een goudkleur maar ook in een neutrale kleur zoals zilver en grijs. De nieuwe iPad Air 2 en de iPad mini 3 zijn vanaf volgende week te koop. De 16GB, 64GB of 128GB WiFi versie van de Air 2 gaan respectievelijk  €499, €599 en €699 kosten. Al je ook draadloos wil kunnen internetten betaal je €120 meer.

air2

iPad mini 3

De iPad mini 3 heeft nu ook TouchID maar is nog steeds voorzien van de A7 processor die ook al in de iPad mini 2 zit. Voor de rest hebben wij bij de mini 3 geen vernieuwingen kunnen ontdekken.  De 16GB, 64GB of 128GB WiFi versie van de Air 2 gaan respectievelijk  €399, €499 en €599 kosten. Al je ook draadloos wil kunnen internetten betaal je €120 meer.

mini3

OS X 10.10 Yosemite

Apple gaf vandaag ook OS X 10.10 Yosemite vrij. Als je een Mac hebt kan je vanaf vandaag gratis updaten naar het nieuwe OS X-besturingssysteem. Yosemite zorgt voor een samensmelting met je iDevice. Als je onderweg werkt aan een document werk je bij thuiskomst of op kantoor verder aan het document op je macBook of iMac. Telefoongesprekken die op je iPhone binnenkomen kan je beantwoorden op je Mac of iPad. Hier kan je alles vinden over OS X Yosemite.

iOS 8.1

iOS 8.1 kan je vanaf aanstaande maandag 20 oktober gratis downloaden en daarmee begint dan ook echt de samensmelting met je iDevice en OS X. Vandaag bleek ook dat Apple de Camera Roll met iOS 8.1 ook weer herstelt.

Mac - iPhone

Mac mini

Er is eindelijk weer een upgrade voor de Mac mini en de prijs gaat ook iets naar beneden. De mini’s zijn nu voorzien van een Haswell-processor van Intel, Thunderbolt en de duurdere modellen hebben een Iris videokaart aan boord. Ze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Het instapmodel kost €519 en voor het topmodel betaal je €1019 maar dan heb je wel een Fusion-drive van 1TB, 2,8GHz Core i5 processor, Iris videokaart en 8GB geheugen. Meer over de nieuwe mini’s kan je hier vinden.

mini

5K iMac

Zoals verwacht introduceerde Apple ook een iMac. Dat die 27″ iMac een 5k Retina-display zou hebben was dan wel weer een verassing. Het display met een resolutie van 5120 x 2880 pixels veroorzaakte op Twitter even een “hebben” puls totdat de prijs opdook. Voor de nieuwe iMac betaal je iets meer dan €2600. De standaard iMac is voorzien van een Intel Core i5-quadcore processor die draait op een kloksnelheid van 3,5GHz. Als je meer snelheid wil kan je upgraden naar een 4GHz Core i7 processor. De standaard videokaart is een Radeon R9 M290X met 2GB geheugen. Ook die kan je upgraden. De 27″ heeft standaard 8GB werkgeheugen en een een Fusion-drive met een capaciteit van 1TB. Je begrijpt het, ook dat kan je allemaal upgraden. Hier kan je meer over de iMac met 5K Retina display vinden.

iMac