Kevin Rose over de iPhone 3.0 firmware

Digg.com oprichter Kevin Rose heeft gisteren tijdens een live Diggnation show op SXSW in Austin, Texas informatie vrijgegeven over de nieuwe iPhone 3.0 firmware die hij van een “vriend” heeft gekregen die voorheen ook een betrouwbare bron was.

Rose zei tijdens de show dat er een copy en paste functie zit in de nieuwe iPhone firmware. Volgens Rose kan je een woord selcteren door te dubbeltappen. Door te pinchen kan je aangeven wat je wil kopieren en verschijnt er een menu met de opties om te knippen, kopiëren of te plakken.

Gizmodo kreeg vandaag ook van twee tipgevers een bevestiging dat de copy en paste functie in de niewue 3.0 iPhone firmware zit.

Rose zei ook dat alle functies die in de Palm Pre komen ook in de nieuwe iPhone 3.0 firmware zitten en zelfs beter. Ook zou er multitasking in de nieuwe firmware zitten.

In de nieuwe firmware zit volgens Rose geen:
achtergrond processen. (”not this release”)
Geen video (”it’s a technical problem”)
Geen MMS

Rose heeft een vreemde reputatie wat betreft voorspellingen en geruchten over Apple producten. Over de eerste generatie iPhone zei hij ooit dat er een uitschuifbaar toetsenbord in zou zitten, een touchscreen en twee verwisselbare accu’s. Vorig jaar in juni zei hij nog dat Apple zou komen met een low-end iPhone voor $200. Zijn laatste voorspellingen over de komst van nieuwe iPods, iTunes 8 en nieuwe iPhone firmware kwamen wel uit.

Morgen vanaf 18:00 uur is het zover. Apple gaat dan via een Special event de nieuwe functies van de iPhone 3.0 firmware lanceren. Voor een uitvoerig live verslag verwijzen we je graag door naar Engadget en Gizmodo. Na afloop een uitgebreide samenvatting op onze website.

Bron: Apple 2.0 blog CNN


De live Diggnation show met de voorspellingen van Rose