Kassa komt morgen met nieuws van een half jaar geleden

Het consumenten programma Kassa gaat morgen aandacht besteden aan de haarscheurtjes in de iPhone 3G. In juli 2008 verschenen via Engadget en MacRumors de eerste foto’s van iPhones met haarscheurtjes. Wij hebben destijds onderzocht waar de achterkant van de iPhone 3G van is gemaakt en we konden destijds als eerste iPhone blog brengen waar die van gemaakt is: Zirconia.  De achterkant van de iPhone 3G is niet van plastic maar van keramisch staal genaamd Zirconia. Zirconia heeft de eigenschap dat het krimpt als het warm wordt en dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van de haarscheurtjes in de iPhone 3G.

Zirconia. Zirconium, nummer 40 in het periodieke stelsel, komt voor in de mineralen zirkoon, zirkoonaarde, zirkiet en zirkeliet. Het wordt onder andere gebruikt in katalysatoren, chirurgische instrumenten, implantaten, gloeidraden, snijgereedschap en het brandwerend maken van textiel. Wat zirconium zo bijzonder maakt is dat het krimpt in plaats van uitzet als het warm wordt en daar zou best wel eens het probleem kunnen zitten van de haarscheurtjes.

Zirconia dat men in de industrie ook wel keramisch staal noemt is in ieder geval niet zomaar een stukje plastic. Veel foto’s die op internet staan van iPhones met barsten zien er ook uit alsof ze net op de straat zijn gevallen.

Na week 30 in 2008 kwam er een einde aan de berichten over de haarscheurtjes. Er staan meerdere reacties in het Apple discussie forum dat er een remanufactured iPhone 3G is. iPhones die gemaakt zijn vanaf week 30 hebben het probleem niet meer en de opening van de simkaarthouder schijnt ook beter te zijn. Daarbij zitten de knoppen voor de bediening van de iPhone 3G beter in de behuizing. In het Apple forum kwamen we ook nog een bericht van een iPhone 3G gebruiker tegen die Steve Jobs heeft gemaild over de scheurtjes in de achterkant van de iPhone 3G.

Hierbij zijn reactie:

From: Steve Jobs xxx@apple.com
(we hebben er maar even kruisjes voor gezet en wij hebben een ander adres ;)
Date: August 10, 2008 3:43:39 PM PDT
To: Andrew
Subject: Re: Cracks in iPhone 3G

The cases are not cracking.

Steve

In ieder geval niet meer na week 30…

Vreemd dus dat Kassa een item maakt over een probleem dat voor het laatst in augustus 2008 actueel was.  In Kassa zaterdag dus aandacht voor de iPhone 3G . Bij sommige exemplaren ontstaan er spontaan kleine scheurtjes in de plastic achterkant en volgens Kassa wil T-Mobile noch Apple dit herstellen.  Volgens ons onzin want T-Mobile is heel netjes met het vervangen van iPhones met haarscheurtjes. Wij hebben meerdere malen gehoord dat iPhones met scheurtjes zijn vervangen voor een nieuw exemplaar.  Dat Apple niets doet klopt want T-Mobile is zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van klachten met de iPhone 3G en doet dat wat ons betreft prima.

Meer informatie op de website van Kassa en de uitzending is morgen om 18.55 uur op Nederland 1.

0

Niek dank voor de tip!