Journalisten audiobloggen met de iPhone

AudioBoo is een applicatie waarmee je audio blogs kan maken van 3 minuten. De audio clips kunnen worden voorzien van geolocatie data, foto’s en tekst. Een goedkope oplossing voor journalisten maar ook voor  user-generated content. 

110

Op dit moment gebruiken enkele journalisten AudioBoo op de G20 top in Londen. Eerder deze week op de Afghanistan conferentie in Den Haag waren er ook journalisten die met de applicatie aan het experimenteren waren. Tijdens de demonstraties gisteren in Londen tegen de G-20 Top maakte de Engelse krant de Guardian via een live blog ook gebruik van AudioBoo.

112

Via de AudioBoo blog kan je zien waar er onlangs audioblogs over de G-20 top met AudioBoo gemaakt zijn. Als je op een pinpoint klikt ga je naar de audioblog over de top.

Volgens de makers van AudioBoo is podcasting te ingewikkeld en bieden ze een identieke mogelijkheid die met een druk op de knop dezelfde functionaliteit heeft. De audioclips die met AudioBoo gemaakt zijn kunnen ook als podcast gedownload worden via iTunes. 

AudioBoo is gratis verkrijgbaar in de App Store. Meer informatie en voorbeelden van de audioblogs op de website: audioboo.fm

3