John McAfee kan iPhone van terrorist binnen 3 weken ontgrendelen via social engineering

De FBI heeft een probleem om de iPhone van een terrorist te ontgrendelen. Na tien pogingen wist het toestel zichzelf en Apple wil ook niet helpen om het toestel te ontgrendelen via gepatchte iOS firmware. John McAfee oprichter van het computer- en netwerkbeveiligingsbedrijf McAfee heeft aan de FBI aangeboden om de iPhone van de terrorist die vorig jaar in de Californische stad San Bernardino veertien mensen heeft gedood binnen 3 weken te ontgrendelen.
John McAfee
De vraag is of je John McAfee nog serieus kan nemen. De laatste keer dat hij in het nieuws kwam had hij zijn buurman vermoord en de jaren daarvoor leefde hij op Belize waar hij zich vooral heeft bezig gehouden met zijn harem.

Volgens cybersecurity legende McAfee huurt de FBI niet de juiste mensen in die hij wel in zijn team heeft zoals iemand met een hanenkam van 60 centimeter op zijn hoofd of met een getatoeëerd gezicht die de hele dag hasj wil roken en voor minder dan een half miljoen dollar per jaar zijn bed niet uitkomt.

John McAfee geeft aan dat zijn team 3 weken nodig heeft om via social engineering de code van de iPhone te ontgrendelen. Daarbij stelt hij dat het dan ook niet nodig is om Apple te vragen om een achterdeurtje te ontwikkelen omdat, dat het begin van het einde is van Amerika:

“If the government succeeds in getting this back door, it will eventually get a back door into all encryption, and our world, as we know it, is over,” he wrote. “In spite of the FBI’s claim that it would protect the back door, we all know that’s impossible. There are bad apples everywhere, and there only needs to be in the US government. I would eat my shoe on the Neil Cavuto show if we could not break the encryption on the San Bernardino phone. This is a pure and simple fact.”

1