Jobs over de iPhone 4 problemen: Relax, It’s just a phone

The Boy Genius Report heeft een e-mail conversatie tussen Steve Jobs en een boze iPhone 4 eigenaar online gezet. Volgens Jobs moet iedereen zich niet zo laten opjuinen door wat internet geruchten over het ontvangst van de iPhone 4 en gaat het slechts om een telefoon.

“Relax”, “It’s just a phone”, and “you’re getting worked up over a few days of internet rumors”

Uit de e-mailberichten blijkt ook dat Apple een video die de man had gemaakt niet als een probleem ziet. Ze hebben hem verzocht om niet meer van dit soort opruiende video’s te verspreiden die alleen maar een hysterie van geruchten veroorzaken over de iPhone 4. In de video is de “death grip” te zien. Het signaal van de iPhone zakt in bij het vasthouden van het toestel aan de linkerkant.

Vervolgens heeft Tom de maker van de video een reactie geschreven aan Apple waarin hij zegt dat Apple zijn eigen merk om zeep helpt door het probleem te ontkennen. Hij stelt ook dat Apple arrogant en grof is. Door mensen niet te vertellen wat er precies aan de hand is. Als er geen oplossing is moet Apple dat laten weten zodat mensen hun toestel kunnen retourneren. Hij stelt ook in zijn mail aan Apple dat hij al 20 jaar Apple fan is en al hun producten heeft gekocht maar dat hij nu zeer teleurgesteld is dat hij een MAC fan is. Daarop heeft hij een reactie ontvangen van Steve Jobs dat hij rustig moet blijven en niet op geruchten moet reageren.

“No, you are getting all worked up over a few days of rumors.  Calm down.”

Daarop stuurt hij Jobs een reactie dat hij plus al zijn vrienden allemaal het ontvangst probleem hebben, Jobs stuurt daarop dat ze waarschijnlijk in een omgeving zitten met slecht netwerk ontvangst.

“You are most likely in an area with very low signal strength.”

Daarop stuurt hij Jobs een mail dat hij niet gek is en dat al zijn voorgaande iPhones het probleem niet hadden. Daarop stuurt Jobs hem weer een mail dat zijn iPhone 4 misschien werkt met verkeerde data en dat hij geduld moet hebben omdat Apple aan het probleem werkt. Jobs besluit de e-mail met het bericht dat het maar om een telefoon gaat en dat er belangrijkere dingen zijn in het leven.

“You may be working from bad data. Not your fault. Stay tuned. We are working on it.”

“Retire, relax, enjoy your family. It is just a phone. Not worth it.”

Uit het bericht kan je opmaken dat Apple werkt aan een oplossing. De zin “you may be working from bad data” zou een verwijzing kunnen zijn naar de iOS 4 software update die het ontvangst probleem hopelijk gaat verhelpen.

Internationaal ligt Apple op dit moment zwaar onder vuur door de antenne problemen van de iPhone 4. Analisten waarschuwen al dat het consumenten vertrouwen aan het dalen is, de rechtszaken over het ontvangst probleem stapelen zich op en Apple probeert het probleem alleen maar af te zwakken met meldingen dat er niets aan de hand is. Of het allemaal een storm in een glas water is zal nu toch wel snel moeten blijken. Een week na de lancering van de iPhone 4 is er nog weinig gedaan om het consumenten vertrouwen weer terug te winnen.