Jobs geeft keynote, firmware 3.1 voor de iPhone en iPod nano met camera

Steve Jobs heeft zojuist een keynote gegeven op het ‘It’s only rock and roll’ event. Hij kreeg een lange staande ovatie. Jobs opende de keynote met een bericht over zijn levertransplantatie. Zonder zijn nieuwe lever van een 20-jarige die overleden is bij een auto ongeluk had hij er waarschijnlijk vandaag niet gestaan. Jobs roept iedereen op om ook orgaandonor te worden.

Vanaf vandaag is de 3.1 firmware voor de iPhone beschikbaar. Via de nieuwe firmware zijn nu ook 30.000 beltonen te koop voor €1,29 per stuk. Ook is er via de Genius functie muziek te koop in de iTunes Store in het genre waarin je al eerder muziek hebt gekocht. Er zijn inmiddels 30 miljoen iPhones verkocht en 20 miljoen iPod touches.

iTunes 9 en organiseren van applicaties

Zoals verwacht is ook de nieuwe versie van iTunes vanaf vandaag verkrijgbaar. Via  iTunes 9 zijn ook beltonen te koop. iPhone applicaties kunnen nu via iTunes worden gerangschikt. Je kan op die manier aangeven op welke pagina van je homescreen een applicatie moet komen. De Genius functie heeft een update gehad zodat er nu playlists gemaakt kunnen worden met muziek wat beter op elkaar aansluit. De functie Home Sharing is nieuw. Je kan muziek delen met andere computers in een huis. Tot maximaal 5 computers kunnen DRM-beveiligde muziek afspelen. Muziek uit de iTunes Store kan worden gedeeld via Twitter en Facebook. iTunes 9 is vanaf nu gratis verkrijgbaar

iPod touch zonder camera

Geruchten zijn maar geruchten. De iPod touch krijgt geen camera. Ze worden wel goedkoper en krijgen zoals verwacht meer opslag capaciteit tot maximaal 64GB. Daarnaast is de nieuwe iPod touch ook 50% sneller dan zijn voorganger. Dit komt doordat Apple nu gebruik maakt van OpenGL ES 2.0 De 8GB iPod touch kost €179, 32GB €279 en de 64GB versie kost €369. Bij de 32GB en de 64GB versie zit een oortelefoon met afstandsbediening.

touch

iPod nano met video camera

De iPod nano heeft nu een videocamera plus FM radio. Jobs maakte de vergelijking met een Flip video maar helaas is de resolutie van de iPod nano maar 640 bij 480. De huidige Flip video HD heeft  een resolutie van 1280 x 720. De H.264 VGA video, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde en AAC audio van de nano is wel vergelijkbaar met de Flip mino. De video’s kunnen op de nano worden terug gekeken en bij thuiskomst via iTunes worden gedeeld naar bijvoorbeeld YouTube. De nano heeft een luidspreker en microfoon en kan worden gebruikt met spraakbesturing. De 8GB nano kost €139 en voor de 16GB nano betaal je €169.

nano

Bron: Apple,  Gizmodo en Engadget