Jiskefet iPhone App ter ere van tournee

Jiskefet was de titel van een zeer humoristische serie uitgezonden door de VPRO vanaf 1990. De serie is gemaakt door Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch. Op 18 november 2005 was de laatste uitzending. Regisseur Pieter Verhoeff verzon de titel “jiskefet” en dat is Fries voor “prullenbak” (in de meest letterlijke betekenis “asbak”).

Op 5, 6, 7 en 8 april komen de Lullo’s van Jiskefet nog één keer bij elkaar en zullen de grondvesten van de Heineken Music Hall doen schudden onder het geweld van de kortste, maar krachtigste tournee in de geschiedenis. Aan de tournee is bovendien de release gekoppeld van een geheel vernieuwde Lullo DVD Box, waarin opgenomen alle Lullo afleveringen. Daarnaast bevat de DVD nooit eerder vertoond materiaal en andere extra’s.Vele onvergetelijke Jiskefet figuren maken hun opwachting: de Duitse Soldaten, Henk Mul, Debiteuren/Crediteuren, Melvin en Tony van Heemschut. En last but not least: de Lullo’s zelf en ze hebben sinds vandaag ook hun eigen iPhone App.

Via de Jiskefet iPhone App zijn een aantal Lullo afleveringen terug te zien (internet verbinding voor nodig), zet je vrienden en vriendinnen in de Lullo telefoonlijst, houd de iPhone voor je mond en laat de mond van een lullo voor je vragen of iemand even snel vijftien bier kan gaan halen.

Kaarten voor de Heb Je Nog Geneukt Tour kan je hier bestellen, De DVD is hier te koop voor € 19,99 en de Jiskefet iPhone App is gratis verkrijgbaar in de App Store.