Jip-en-Jannekevideo van de iPhone 4 Death Grip

Erica Sadun heeft een Jip-en-Jannekevideo gemaakt om te illusteren dat Apple het antenne probleem van de iPhone 4 niet gaat oplossen met een software update. Dat, dat zo is wisten we inmiddels al maar de video laat goed zien waar het mis gaat. In de video is de Death Grip te zien die Sadun de Kung Fu grip of doom noemt.

Sadun programmeerde een simpele iPhone applicatie die de signaalsterkte van de iPhone 4 meet en het aantal ontvangst streepjes. Sadun’s “Kung Fu grip of doom” resulteert in een bijna volledig signaalverlies. Door de update die Apple binnenkort gaat vrijgeven voor de iPhone 4 zijn er in het display bij een netwerk signaal van -113 dBm binnenkort 3 streepjes ontvangst te zien in plaats van 1. Dit is slechts een cosmetische oplossing want volgens Sadun blijft het signaal bij 3 streepjes -113 dBm.

De Apple iPhone bumper lost het probleem op en inmiddels zijn er petities gestart om Apple te overtuigen dat een bumper gratis bij een iPhone 4 zou moeten worden geleverd. Zonder bumper is de iPhone 4 bij veel gebruikers onbruikbaar. Apple kan het probleem ook oplossen door een isolerende laag aan te brengen op de roestvrij stalen rand die als antenne fungeert.

Bron: TUAW