Je kan je kind niet opladen met een iPhone USB kabel

Als je kleine kinderen in huis hebt bescherm je de stopcontacten en laat je geen elektronica rondslingeren waardoor ze een schok kunnen oplopen. Een los hangend USB kabeltje waarmee je, je iPhone of iPod via je laptop kan opladen lijkt vrij onschuldig maar volgens een bericht uit Denver kan je dit ook beter niet meer doen als er kleine kinderen in de buurt zijn.

Rhiann Anderson had een notebook op een tafeltje staan met een lader in het stopcontact. In de USB poort zat een iPhone USB laadkabel. Haar 16 maanden jonge dochtertje heeft in een onbewaakt ogenblik de USB kabel in haar mond gestopt. Binnen luttele seconden lag ze op de grond en zaten er verbrande stukjes huid aan de USB stekker.

genthumb.ashx

Trinity is met spoed naar een ziekenhuis gebracht en onderweg hebben ze haar hart via defilbratie weer op een normaal ritme moeten brengen omdat ze bijna levenloos was. In haar mond heeft ze derdegraads brandwonden, een opgezwollen tong en ze mist wat huid van haar bovenste lip. Artsen hebben met ongeloof gekeken naar het iPhone USB kabeltje wat de oorzaak zou zijn. Ze kunnen nauwelijks geloven dat de enorme lichamelijke schade die Trinity heeft opgelopen veroorzaakt kan zijn door een kabeltje.

Waarschijnlijk ligt de oorzaak bij de lader van de laptop. Het zou kunnen dat deze al defect was. Een fout in de lader van de laptop zou de enorme schok veroorzaak kunnen hebben. 9NEWS heeft verder geen eerdere voorvallen kunnen vinden waarbij kinderen gewond zijn geraakt door schokken van USB poorten of aangesloten USB kabels.

Uit het bovenstaande bericht blijkt wel dat het niet verstandig is om kinderen in de buurt van elektronica en stroombronnen te laten rondlopen. Zelfs niet als het alleen maar zwakstroom bronnen lijken te zijn. De artsen van Trinity zijn optimistisch over haar herstel.

toddler

Bron: 9news.com