Japans Mac tijdschrift toont blauwdruk van de 12-inch iPad Air Plus

Het januari nummer van het Japanse tijdschrift Mac Fan is vandaag verschenen. In het blad staan tekeningen van de wat men in het geruchtencircuit de 12 inch iPad noemt. De redacteuren van Mac Fan beschrijven de blauwdruk van de 12 inch iPad als de iPad Air Plus. Volgens hun bronnen krijgt deze nieuwe grotere iPad een display van 12.2-inch, een A9 processor en vier luidsprekers voor stereo geluid. Ze gaan er vanuit dat de nieuwe iPad volgend jaar tussen april en juni 2015 op de markt komt.

De tekening is leuk maar niet echt nieuwswaardig. Iedereen had kunnen bedenken dat de nieuwe 12 inch iPad Air de onderstaande vorm zou kunnen krijgen. Het is wel aardig om de nieuwe grotere 12 inch iPad tussen de huidige 9.7-inch iPad te zien en de 12 inch MacBook Air die Apple volgens geruchten ook volgend jaar gaat lanceren.

De tekeningen komen vermoedelijk uit een betrouwbare bron omdat Mac Fan begin dit jaar ook al accurate 3D tekeningen van de iPhone 6 en 6 Plus met de juiste afmetingen wist te publiceren, maanden voor de lancering van de nieuwe iPhones.
12 inch iPad