Jammer voor Philips maar Apple wil de LED flitser voor de iPhone 5 niet meer hebben

Philips Lumileds Lighting kreeg eind 2010 volgens een gerucht een order van Apple voor de levering van miljoenen LED flitsers voor de volgende generatie iPhone. Philips staat wereldwijd zeer goed bekend om de LUXEON LED camera flash technologie die zeer heldere beelden kan produceren. Daarbij gaan de gebruikte LEDs ook lang mee en er zijn er wereldwijd al 200 miljoen van verkocht. De LEDs van Philips presteren het best in combinatie met een 5-megapixel camera en daar zit waarschijnlijk het probleem. De volgende generatie iPhone krijgt vermoedelijk een 8 megapixel camera.

Volgens een gerucht van een fabrikant krijgt de volgende generatie iPhone geen LED flitser van Philips maar van een andere fabrikant. Volgens de bron zijn de orders bij Philips zijn de afgelopen een of twee maanden al behoorlijk teruggeschroefd. Een indicatie dat de vijfde generatie iPhone geen Philips flitser krijgt. Volgens onbevestigde berichten heeft een fabrikant in Taiwan nu de eer om een LED flitser te gaan leveren voor de “iPhone 5.”

Wij hebben in de aanloop naar de WWDC de onderstaande foto ontvangen van mogelijk de volgende generatie iPhone. De flitser zit niet meer naast de lens maar aan de rechterzijde van het toestel. Of dit ook daadwerkelijk de vijde generatie iPhone is zal in september pas duidelijk zijn.