iWatch krijgt gebogen OLED touchscreen en Apple gaat er dit jaar per maand 2 tot 5 miljoen produceren

Volgens de bronnen van Nikkei gaat Apple per maand 3 tot 5 miljoen iWatches produceren. Dat zijn per maand meer slimme Apple horloges dan er in heel 2013 in één jaar zijn verkocht. Ter vergelijking, Apple verkocht na de lancering van de iPad in één jaar 14.8 miljoen iPads en noemde dat een gigantisch succes.

Volgens het bericht meet de iWatch slaap activiteiten, het zuurstof en het glucose niveau in je bloed en het aantal calorieën wat je dagelijks verbrand. Naast de tijdsaanduiding is het ook mogelijk om berichten van je iPhone te lezen. Apple werkt samen met de Mayo Clinic (toepasselijke naam) en de Cleveland Clinic om de data van gebruikers te analyseren en op die manier het gebruik van de iWatch te verbeteren.

De iWatch krijgt een gebogen OLED touchscreen en draait op een afgeslankte versie van iOS 8. Apple is overtuigd dat de iWatch een absolute hit zal worden en daarom worden er binnenkort 2 tot 5 miljoen iWatches per maand geproduceerd. De verwachting is dat de iWatch vanaf oktober te koop zal zijn.

iwatch_concept