iTweetReply: Twitter client met push notificaties

Syncode heeft een nieuwe Twitter client in de App Store gelanceerd met push notificatie service. Van alle Twitter clients die op dit moment push notificaties ondersteunen is iTweetReply een van de goedkoopste oplossingen om gebruik te maken van de push notificatie service. Gisteren kochten wij nog IM+ in de App Store maar als we toen hadden geweten dat iTweetReply zou bestaan….

itweet

Twitter reacties en Direct Messages verschijnen op je scherm via push notificatie. Vergelijkbaar met het ontvangen van een SMS bericht. Reacties, Persoonlijke berichten en de publieke timeline van de mensen die je volgt zijn te zien via iTweetReply. De opzet is eenvoudig maar erg goed.

itweet2

Vandaag ontvingen we nog een e-mail met de vraag hoe de Twitter push notificatie nou eigenlijk werkt? Syncode heeft op de website een goede beschrijving voor “dummies”:

  1. De Syncode server of ‘cloud’ checkt regelmatig of er nieuwe reacties of persoonlijke berichten zijn voor je Twitter account.
  2. Als er een bericht voor je is op de Twitter’s server, stuurt de Syncode server het naar Apple’s push notification server.
  3. Apple stuurt (pushed) de reactie of het persoonlijk direct door naar je iPhone. De push notificatie.

push2

iTweetReply is te koop in de App Store voor € 1,59. Het werkt goed maar je kan ook nog even wachten op updates van de huidige (betaalde) iPhone Twitter clients. Die krijgen binnenkort vast ook push notificaties. Om push notificaties te onvangen heb je de 3.0 firmware nodig.

itweet4