iTunes versie 9.0.3 is nu te downloaden

Er is een update uitgebracht voor iTunes. Versie 9.0.3 biedt een aantal belangrijke oplossingen voor problemen. De instelling ‘Onthoud wachtwoord voor aankopen’ wordt niet meer genegeerd er is een oplossing voor problemen met het synchroniseren van bepaalde slimme afspeellijsten en podcasts met de iPod en een bug waarbij niet kon worden vastgesteld of de iPod was aangesloten is verholpen. Naast nieuwe functies heeft iTunes 9.0.3 zoals bij elke iTunes update verbeterde stabiliteit en prestaties zoals:

Een verbeterde interface met onder andere een nieuwe kolom waarmee je eenvoudiger door je artiesten, albums, films, tv-programma’s en andere media kunt bladeren. De iTunes Store heeft een gloednieuw uiterlijk en verbeterde navigatiemogelijkheden, zodat je snel en gemakkelijk kunt zoeken. iTunes LP en iTunes Extras maken van media een unieke belevenis door middel van exclusieve interviews, video’s, foto’s en meer. Beide zijn beschikbaar bij de aankoop van bepaalde albums en films bij de iTunes Store.

Thuisdeling maakt het mogelijk om de iTunes-verzameling van je hele gezin op meerdere computers te beheren. Via iTunes kan je nieuwe aankopen automatisch laten overzetten of zelf bepalen wat je wilt kopiëren. Genius-mixen worden voor je samengesteld door iTunes en bevatten nummers uit je bibliotheek die uitstekend bij elkaar passen. iPod- en iPhone-synchronisatie biedt nu de mogelijkheid om de beginschermen van je iPhone en iPod touch direct vanuit iTunes in te delen. Synchronisatie is flexibeler geworden en laat je nu afzonderlijke artiesten, genres of afleveringen van tv-programma’s en podcasts synchroniseren. Synchronisatie met de iPod nano (5e generatie), iPod classic (najaar 2009) en iPod touch (najaar 2009).

iTunes U-onderdelen zijn nu opgenomen in een eigen gedeelte van de iTunes-bibliotheek.  iTunes 9 bevat daarnaast talloze andere verbeteringen, zoals het coderen en afspelen van HE-AAC-bestanden, grotere flexibiliteit in de regels voor slimme afspeellijsten, een vereenvoudigde indeling van mediabestanden in een map ‘iTunes Media’ en nog veel meer.

De update is te vinden via de software update van de Mac of te downloaden via deze link. Volgens het iPhone Dev Team is de iTunes update veilig om te installeren en blijft de DFU mode voor unlockers gewoon werken.