Is je iPhone in elkaar gezet door een onderbetaalde minderjarige?

Apple heeft een goede reputatie als leverancier van degelijke hardware maar er is ook een schaduwzijde aan het succes van het bedrijf uit Cupertino. Vorig jaar bleek dat fabrieksarbeiders in Chinese fabrieken die Apple hardware bouwen waaronder ook de iPhone zwaar onderbetaald worden.

Uit recent onderzoek naar de werkomstandigheden in verschillende Chinese fabrieken blijkt dat er nog veel mis is. Zo blijkt dat in 2008 in 45 van de 83 fabrieken waar iPhones en iPods worden gemaakt geen volledig tarief betaald is aan werknemers voor overuren. In 23 fabrieken krijgen sommige medewerkers niet eens het minimum loon betaald. Dit blijkt uit gegevens die Apple heeft vrijgegeven met als doel om leveranciers te dwingen om medewerkers normaal te betalen en om hen te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Apple heeft een gedragscode, de Apple Supplier Code of Conduct met voorschriften over de arbeidsomstandigheden van werknemers zo wil Apple misstanden in Chinese fabrieken tegen gaan. Sinds 2006 is Apple fabrieken aan het monitoren en zijn er 400 mensen aangetrokken die de werk omstandigheden van werknemers in fabrieken in de gaten houden. Daarnaast zijn er op de werkvloer 27.000 medewerkers geschoold om zo de sociale rechten van werknemers beter te beschermen.

Het loon voor een beginnende werknemer in de Foxconn (iPhone) fabriek in China is 84 euro per maand. Dat bedrag voldoet aan de wettelijke eisen maar is niet genoeg om van te leven. De werkweken zijn langer dan 60 uur  en de Foxconn iPhone fabriek maakt steeds vaker gebruik van uitzendkrachten om de kosten laag te houden.

Bron: Bloomberg en meer over de Apple gedragscode op deze website.

hero20090127