Is dit de iPhone 5 of toch weer niet…..

Vandaag verschenen er wederom foto’s van de volgende generatie iPhone. We zagen foto’s van een iPhone 4 (afkomstig van een Vietnamese website) die voorzien is van een nieuwe front en backcover en de gepimte iPhone 4 kreeg vervolgens het predikaat prototype van de volgende generatie iPhone. Leuke poging maar niet goed genoeg om serieus te nemen.

9to5Mac heeft ook een foto ontvangen van een tipgever waarop mogelijk de iPhone 5 te zien is. Tenminste dat denken ze bij 9to5Mac. Op de foto zie je een medewerker van Apple uit San Francisco die gesnapt is in het openbaar vervoer met een afwijkende iPhone. De maker van de foto durfde niet dichterbij te komen en daarom zie je eigenlijk vrij weinig op de foto.

De beschrijving van de iPhone is wel interesant. Het gaat vermoedelijk om een prototype van de iPhone 5 en volgens de tipgever past de iPhone die hij fotografeerde in de handen van de Apple medewerker prima in het onderstaande hoesje. De foto van het hoesje voor de iPhone 4G is niet echt bijzonder en ook te vinden en te bestellen op websites als Alibaba.

De optische waarneming van de tipgever was beter dan de foto en de iPhone ziet er in het echt veel dunner uit, heeft een groter display en is breder dan de iPhone 4. De randen van de iPhone zijn van metaal en de achterkant van glas of kunststof. De iPhone was geen iPhone 3GS of iPhone 4 en de tipgever is overtuigd dat het een toekomstige iPhone is.

Vorig jaar liet een medewerker van Apple een prototype van de iPhone 4 slingeren in een bar en blijkbaar laat Apple nog steeds medewerkers prototypes mee naar huis nemen. Wij kunnen het ons haast niet voorstellen maar de foto is helaas niet goed genoeg om te zien of het inderdaad zo is.

De komende weken zullen er regelmatig van dit soort foto’s opduiken maar wij zijn tot nu toe nog niet echt overtuigd. Wij hopen op de onderstaande mockups van de iPhone Air die vandaag ook opdoken.