Is de volgende generatie iPhone voorzien van de wettelijke Micro USB-standaard?

Toen de iPad 2 op de Europese markt kwam hadden wij wel verwacht dat er een oplader bij zou zitten met een micro-usb aansluiting, dat is sinds 2011 een eis van de Europese Commissie maar niet alle fabrikanten houden zich aan de afspraak. Tien fabrikanten, waaronder Apple hebben in 2009 een afspraak gemaakt dat ze vanaf dit jaar hardware gaan leveren die gebruik maken van de Micro USB-standaard. De iPad 2 is nog niet voorzien van een Micro USB-stekker en wij zijn benieuwd of de iPhone 5 voorzien is van zo’n aansluiting. De Europese Commissie dreigde destijds met een importverbod van hardware die niet voorzien was van een Micro USB-stekker maar dat blijkt prietpraat te zijn en daarbij zijn parlementariërs in de EU dit jaar massaal voorzien van iPads 2 zonder verplichte micro USB-stekker en wij hebben daar nog nooit iemand over horen klagen.

Apple tekende in 2009 een Memorandum of Understanding om ook aan de nieuwe micro-USB te voldoen vanaf 2011 en we zijn benieuwd of Apple de standaard 30-pin Dock connector gaat inruilen voor een micro-usb aansluiting. Probleem blijft wel dat niet alleen Apple maar ook accessoires van fabrikanten massaal gebruik maken van de bekende dock-connector. Die connector is daarbij ook te gebruiken met een iPod, iPad of een iPod touch die veel eigenaren van een iPhone ook vaak gebruiken.

Het ligt voor de hand dat Apple een Micro-USB adapter gaat leveren bij de volgende generatie iPhone zodat ze voldoen aan de norm en iedereen ook nog gewoon gebruik kan maken van de accessoires voor de iPhone.  We zijn benieuwd of de “iPhone 5” dan ook op te laden is met een lader van BlackBerry of een Android?

Via: Tuaw