Is de iPad mini te duur en kan je beter een Nexus 7 tablet kopen?

Een aantal analisten en bloggers had verwacht dat de iPad mini zo’n $299 zou gaan kosten of minder. De prijs van $329 is voor veel consumenten waarschijnlijk te hoog. Een bedrag tussen de $249-$299 zou non-Apple gebruikers sneller overhalen om een iPad mini te kopen. Als ze de Google Nexus 7 zien die in Nederland voor zo’n € 249.99 te koop is zullen ze het verschil van €80 liever uitgeven aan iets anders.

Wie de keynote heeft gezien snapt dat er een verschil zit tussen een tablet van Google en Apple. Het verschil zit hem vooral in de kwaliteit. De iPad is degelijk en gemaakt van een aluminium unibody behuizing. De Nexus van Google is gemaakt van plastic. Het display van de iPad mini is groter en heeft een betere weergave van bijvoorbeeld webpagina’s. Het App Store ecosysteem van de iPad mini is vrijwel oneindig. Voor de Nexus 7 zijn aanzienlijk minder toepassingen beschikbaar en vooral smartphone apps in plaats van echte tablet apps.

De iPad mini is voorzien van een camera om 5 megapixel foto’s mee te maken en voor de registratie van video. De Nexus 7 kan dat niet. De mini heeft een snellere grafische performance maar de Nexus 7 heeft een display met een hogere resolutie en een snellere processor aan boord.

Gisteren bleek ook dat Google’s Nexus 7 de best verkopende Android tablet in het Verenigd Koninkrijk is. Volgens retailer Carphone Warehouse loopt de verkoop wel achter bij het aantal iPads wat maandelijks over de toonbank gaat maar binnen 3 maanden zijn er al meer Nexus 7 tablets verkocht dan de Samsung Galaxy Tab.

“It’s impressive that this product is our biggest selling Android tablet, and it will be really interesting to see if other manufacturers will follow suit with smaller tablets over the coming months to spice up the Christmas period”

Ze zijn niet aan te slepen en ook in Nederland zien we constant berichten dat de Nexus 7 tablet is uitverkocht of dat ook met de iPad mini gaat gebeuren weten we volgende maand.