iPod touch prototypes met camera te koop op Ebay

Precies een week geleden schreven we (als eerste in Nederland) over het “gestolen” iPhone prototype en vandaag is er weer iets leuks. Helaas niet zo spectaculair als het iPhone prototype. Ditmaal zijn er foto’s te zien op de de Amerikaanse veiling website Ebay van een twee iPod touch prototypes. De advertentie is inmiddels verwijderd of Gizmodo heeft ze inmiddels gekocht….

Het gaat om twee iPod touches met een camera die werken met het SkankPhone besturingssysteem voor Apple software ontwikkelaars. Op de iPod touches zitten markeringen DVT-1 en DVT-2, “DVT” staat voor “design verification test”, een mijlpijl in de Apple productielijn. Een Apple product krijgt pas een DVT kenmerk vlak voor de lancering van een nieuw product.

De afbeeldingen van het iPod touch prototype doken vorig jaar september ook al op voor de lancering van de nieuwe iPod touch. Tot ieders verbazing zat er in de nieuwe iPod touch geen camera. Dit zou komen door productie problemen en Steve Jobs gaf later aan dat het onmogelijk was om een camera in te bouwen in een iPod touch vanwege de dikte van de camera. Vanmiddag waren er twee te koop via Ebay maar de advertentie is inmiddels verwijderd.

Net als bij de iPhone prototypes die in maart 2009 te koop zijn aanboden via ebay staat ook op de iPod touches de Skank Phone App.

Bron 9 to 5 Mac