iPhones uit het buitenland nu ook in Nederland te repareren?

Als je een iPhone hebt gekocht in Italië of België dan moet je bij een defect je iPhone weer aanbieden ter reparatie in het land van aankoop. De meeste iPhones die in Nederland worden geleverd met een KPN of Vodafone contract zijn afkomstig uit Italië en daarom duurt het soms weken voordat je bij een reparatie je iPhone weer terug krijgt omdat het toestel eerst naar Italië terug gestuurd moet worden. Aan die ingewikkelde constructie lijkt nu een einde te komen alhoewel Apple zelf officieel nog aangeeft dat een defecte iPhone alleen in het land van aankoop kan worden gerepareerd.

In Duitsland zijn inmiddels meerdere defecte iPhones gerepareerd die gekocht zijn in andere Europese landen. Het lijkt er dus op dat Apple wat soepeler geworden is met de garantie voorwaarden. Mocht je Italiaanse of Belgische iPhone kapot gaan dan is het een optie om te onderzoeken of dat in Nederland inmiddels ook het geval is. Via deze link kan je zien of je nog garantie hebt op je iPhone. Solid Vision in Rijswijk repareerd in Nederland iPhones die zijn gekocht via T-Mobile en of dat nu ook voor buitenlandse iPhones geldt hopen we je morgen te kunnen vertellen, we hebben Solid Vision inmiddels gemaild.

Update:

Solid Vision laat ons weten dat ze op dit moment alleen nog iPhones mogen repareer die zijn gekocht via T-Mobile in Nederland.

Bron: iPhoneBlog.de