iPhones demagnetiseren bankpassen volgens de Rabobank

Sinds de introductie van de smartphones zoals de iPhone ontvangt de Rabobank veel klachten over defecte bankpassen lezen we vandaag in de Spits. ABN AMRO verstrekt sinds kort een pashouder met daarop een waarschuwing:

’niet in de buurt’ van mobiele telefoons te bewaren’.

De iPhone en andere smartphones blijken bankpas killers en verschillende banken hebben hier last van. Volgens Rabobank-woordvoerder Milou Verhaegh demagnetiseren de iPhone en de BlackBerry bankpassen waardoor ze onbruikbaar worden. In de iPhone  zit een magneet die zo krachtig is dat er volgens een bankmedewerker die anoniem wil blijven klanten van de Rabobank zijn die om de drie maanden een nieuwe pas moeten aanvragen.

“Door de jaren heen zijn er steeds meer magnetische invloeden gekomen, met name van smartphones, maar ook van tassen en portemonnees met een magnetische sluiting”

zegt Verhaegh. Ze kan niet zeggen hoeveel Rabobankpasjes kapot zijn gegaan. Adviseurs van de bank geven klanten het advies om hun bankpas niet bij hun smartphone te bewaren. Sinds eind oktober staat die waarschuwing ook op de site, aangevuld met de zin ’Probeer ook luidsprekers, anti-diefstalplaatjes in winkels en magneetborden te vermijden’.

Waarom dit nu pas naar buiten komt weten we niet want de iPhone en smartphones zijn niet van gisteren en natuurlijk al enkele jaren te koop.