iPhoneography het iPhone 365 project

Valerie Ardini is een half jaar geleden begonnen met een project om dagelijks een iPhone foto te maken. Op haar website schrijft ze dat ze nu op de helft is en dat het niet altijd even makkelijk is om elke dag een goede foto te produceren. Het dagelijks maken van foto’s met de iPhone werkt stimulerend en is bevorderend voor experimenten. Uiteindelijk ben je zelf degene die de foto maakt en niet de camera zegt Ardini. Vorige week zaterdag stond er nog een foto van Valerie Ardini in de Engelse Metro:

ardini

Over haar iPhone 365 project zegt ze op haar website:

“ik heb geen dag overgeslagen. Op sommige dagen was het frustrerend; ‘s avonds laat nog een foto moeten maken ‘omdat het moet’, of geen idee hebben wat nu weer te fotograferen, of niets produceren waar ik ook maar enigszins tevreden mee was. Op andere dagen had ik zoveel mooie foto’s dat ik haast niet kon kiezen. Op 1 dag vergat ik het, maar had ik wel 1 foto genomen. Een bijzonder slechte, dat wel, maar om 0:10 ging die vreselijk slechte foto toch online.”

Steeds meer professionele en amateur fotografen gebruiken de iPhone om bijzondere foto’s te maken van alledaagse dingen. De zogenaamde ‘iPhoneography’ is in opkomst al dan niet gebruik makend van iPhone applicaties om foto’s te bewerken of te voorzien van een filter.

Ter inspiratie: Jamie Livingston maakte 18 jaar lang elke dag een foto tot aan zijn dood. De collectie van ruim zesduizend foto’s is online te bewonderen.

Meer over het iPhone 365 project op de website van Valerie Ardini of volg haar via Twitter

Zie ook de iPhoneography blogs met foto’s die genomen zijn met een iPhone: