iPhoneographers kunnnen nu ook foto’s delen via de EYE’EM iPhone app

EYE’EM is in januari 2010 opgericht in Berlijn door fotografen die een passie hebben voor mobiele fotografie. Op het EYE’EM blog zijn regelmatig interviews te lezen met getalenteerde mobiele fotografen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele fotografie en vooral inspirerende foto’s. iPhoneographers kunnen via de website foto’s uploaden, delen en werk van anderen beoordelen. Daarnaast is het ook een platform voor discussie. Als je de website bezoekt zie je een live-stream van foto’s van mobiele fotografen. De meeste foto’s zijn gemaakt met een iPhone.

Sinds vanmorgen is er ook een EYE’EM iPhone App waar mobiele fotografen wereldwijd hun foto’s kunnen delen via een live stream om anderen te inspireren. Een slectie van de beste foto’s zijn regelmatig via pop-up galleries te zien. Om foto’s te uploaden via je iPhone heb je een EYE’EM gratis account nodig. De EYE’EM iPhone App is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Voor de EYE’EM AWARD die in maart 2010 is gehouden kwamen 3000 inzendingen binnen van mobiele fotografen over de hele wereld. De winnende foto’s waren te zien in de Schlechtriem Brothers Gallery in Berlijn. Het bewijs dat mobiele fotografie inmiddels een groot aandeel in de kunstwereld heeft verworven. De lancering van www.eyeem.com was deze zomer het startpunt voor een nieuwe mobiele revolutie in fotografie volgens de makers van de website.