iPhoneclub.nl lanceert iPc applicatie

Via een persbericht kondigde Gonny van der Zwaag van de iPhoneclub gisteren een eigen iPhone applicatie van de iPhoneclub aan met de naam iPc. De naam iPhoneclub mag niet van Apple omdat de merknaam iPhone niet gebruikt mag worden voor applicaties. Zelfs niet als je 365 dagen per jaar en soms wel 24 uur per dag over de iPhone schrijft.

De grootste iPhone-community in de Benelux heeft sinds vandaag haar eigen iPhone-app waarmee je de berichten van de iPhoneclub kan lezen en zelfs laten voorlezen. De iPhoneclub is vooral erg groot als community  en dat is dagelijks te zien aan de vele reacties op de website. Als er een review van een nieuwe applicatie is plaatsen de leden en niet leden vrijwel direct reacties om bijvoorbeeld te laten weten dat ze de applicatie ook hebben geïnstalleerd en dat het werkt. En als het niet werkt lossen de leden van de community dat op via een stortvloed aan berichten. Net zo lang totdat het wel werkt. Dat is de kracht van de iPhoneclub en via de iPc applicatie is het ook mogelijk om op berichten te reageren en ze zijn te delen via Twitter en Facebook.

Met iPc kan je ook off-line berichten lezen en via een optioneel abonnement wordt de gebruiker via push notificaties geattendeerd op nieuwe artikelen. Dat kost € 8,99 per jaar maar je kan het ook een maand uitproberen voor €0,79. iPhoneclub.nl biedt de applicatie gratis aan via de App Store.