iPhone verslaving in beeld gebracht door Charlene deGuzman

Over iPhone verslaving hebben we het wel vaker gehad maar vandaag kwamen we I Forgot My Phone tegen. Gemaakt door Charlene deGuzman. De video is voor veel iPhone en iPad gebruikers zeer herkenbaar.

In 2009 verscheen voor het eerst de term Apping wat staat voor iPhone verslaving. Uit onderzoek bleek destijds dat je verslaafd bent als je niet langer dan 10 minuten zonder een iPhone kan. In april 2010 liet Steve Jobs weten dat de gemiddelde eigenaar van een iPhone 30 minuten per dag gebruik maakt van apps op een iPhone, een jaar later in 2011 bleek uit onderzoek dat het gemiddelde al op 81 minuten per dag lag en hoeveel het nu is blijft giswerk maar als je om je heen kijkt kan je wel voorzichtig spreken van een nieuwe volksziekte.

Ook in het basisonderwijs worden kinderen inmiddels gehersenspoeld om gebruik te maken van het nieuwe venster naar de rest van de wereld. Leren en communiceren gaat via een display, kikkertjes en visjes leven in de klas niet meer in een aquarium maar in een iPad net als de cijfers en lettertjes.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=OINa46HeWg8′]