iPhone verkoopexplosie na introductie bij Vodafone en KPN

Uit cijfers van marktonderzoekbureau GFK blijkt dat de iPhone verkoop in Nederland explosief is gestegen de afgelopen twee weken. Dit komt omdat Vodafone en KPN onlangs zijn begonnen met de verkoop van de iPhone. KPN maakte geen cijfers bekend maar Vodafone verkocht in twee dagen 10.000 iPhones. Uit een analyse van de website All About Phones blijkt dat dit aantal toch iets kleiner zal zijn.

In week 48 zijn er volgens de GFK-cijfers 16.000 iPhones verkocht waardoor het marktaandeel van Apple in die week op 18% uitkwam. Dit was ook voor het eerst in Nederland dat er meer smartphones zijn verkocht dan normale gsm’s. De iPhone 4 was in week 48 goed voor een derde van alle smartphone verkopen in Nederland.

Uit de analyse blijkt ook dat T-Mobile in week 48 slechts 1000 iPhones heeft verkocht en dat Vodafone en KPN er samen 15.ooo hebben verkocht. Dat Vodafone er binnen twee dagen na de lancering in Nederland 10.000 heeft verkocht lijkt vrij onwaarschijnlijk. Volgens All About Phones is de verdeling tussen KPN en Vodafone 50/50 waardoor de providers er zo’n 7.500 hebben verkocht.