iPhone verkoop brengt (binnen 4 jaar) voor het eerst meer op dan Nokia

Apple heeft binnen 4 jaar voor het eerst meer inkomsten weten te genereren in het eerste kwartaal van 2011 dan Nokia, de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld. Nokia verkocht in het eerste kwartaal van 2011 voor $9.4 miljard aan mobiele telefoons en Apple $11.9 miljard. Nokia is nog wel de grootste fabrikant van mobiele telefoons want in het eerste kwartaal van 2011 verscheepte het bedrijf 108.5 miljoen mobiele telefoons. Apple verkocht in dezelfde periode 18.6 miljoen iPhones.

Het marktaandeel van Nokia is wel fors aan het dalen omdat er nog geen besturingssysteem gevonden is om te kunnen concurreren met de iPhone. In februari ging Nokia samenwerken met Microsoft met als doel om beter te concurreren met Apple maar de verwachting is dat de twee bedrijven minstens twee jaar nodig zullen hebben om een goede nieuwe Windows interface te ontwikkelen.

De verwachting is dat het Google Android platform eind 2011 Apple zal verslaan maar uit de ComScore cijfers die gisteren verschenen blijkt dat Apple vooralsnog een zeer grote voorsprong heeft.

Bron: nasdaq.com