iPhone tijd gaat over op zomertijd maar springt dag later weer terug op wintertijd

De overgang van winter naar zomertijd op de iPhone leek goed te verlopen maar toch kregen wij vanmorgen alsnog berichten dat het hier en daar is misgegaan:

mijn iPhone 4 is zonder problemen overgegaan op zomertijd! Maar de klok is vandaag wel weer teruggesprongen naar wintertijd… Goedzetten lukt vooralsnog niet. Was dus mooi een uur te laat..

Deze problemen zagen we ook al op 13 maart toen de zomertijd in de Verenigde Staten inging. Bij de Amerikanen ging de tijd in plaats van een uur vooruit een uur terug. Wij vermoeden dat de problemen met de tijd zijn opgelost door de iOS 4.3.1 bugfix release die afgelopen week verscheen want wij hebben geen problemen ondervonden. Als je vanmorgen een probleem hebt gehad met een foutioeve weergave van de tijd dan kunnen we je aanraden om te updaten.

De iPhoneClub heeft vanmorgen een poll geopend en daaruit blijkt dat 85% geen probleem heeft ondervonden met de overgang naar zomertijd en wij vermoeden dat de rest gebruik maakt met een verouderde iPhone firmware waar de bug nog in zit.

Volgens de BBC zijn er meldingen van iPhone gebruikers waarvan de wekker vandaag een uur te laat afging, een uur te vroeg of helemaal niet.